Welkom bij de Swift Group

Sprite caravans worden gebouwd door Swift Group Limited, de grootste fabrikant van toercaravans, campers en stacaravans in het Verenigd Koninkrijk en het enige bedrijf op de Britse markt dat actief is in alle drie de productcategorieën. Het bedrijf bestaat in 2024 zestig jaar, heeft een omzet van meer dan 350 miljoen Euro en is in de afgelopen jaren gegroeid tot een fabriek van formaat met een personeelsbestand van meer
dan 1300 werknemers.

Swifts 47 hectare grote ultramoderne fabriek en hoofdkantoor is gevestigd in Cottingham, East Yorkshire, waar ze dit jaar meer dan 6200 toercaravans, 3800 stacaravans en chalets en ongeveer 1800 campers onder de merknamen Swift en Sprite zullen produceren. De belangrijkste assemblagehal voor caravans en campers is in totaal ongeveer 30.000 vierkante meter groot, met geplande uitbreidingswerkzaamheden om nog eens 5.575 vierkante meter toe te voegen voor een uitbreiding van 5 naar 6 productielijnen Daarnaast heeft Swift een nieuwe speciale montagefaciliteit voor buscampers op het terrein van ca. 3.000 vierkante meter. Hier bevinden zich nog eens 3 productielijnen.

Swift is een trotse fabrikant en marktleider in de Britse vrijetijdsindustrie, terwijl men ook internationaal actief is met export naar Europa, Zuid-Korea, Japan, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.

De filosofie van de Swift Group is het vervaardigen van hooggekwalificeerde voertuigen, die door het gebruik van de beste materialen en modernste productiemethoden zorgen voor probleemloos genieten.

Bij de vervaardiging van de Sprite caravans staat veiligheid voorop. Alle Sprite modellen voldoen dan ook aan strenge veiligheidsnormen. Om absolute perfectie te garanderen worden alle caravans uitvoerig getest alvorens ze in productie gaan.

Een Sprite caravan is een moderne, maar tijdloze verschijning, die door de jaren heen zijn waarde onmiskenbaar aantoont en ook behoudt. Een hele geruststelling bij uw beslissing.

De keuze voor een nieuwe caravan is een belangrijke. Deze brochure verschaft u alle informatie over de Sprite caravans van het seizoen 2024, zodat u samen met uw dealer de keuze kunt maken uit de vele beschikbare modellen.